Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > U subotu upriličena diskusija na temu: Kulturna politika za mlade (šta to bješe?)

15.12.2014.

U subotu upriličena diskusija na temu: Kulturna politika za mlade (šta to bješe?)

Diskusiju na temu “Kulturna politika za mlade (šta to bješe?)” u organizaciji NVO “Agora” I pod pokroviteljstvom Opštine Budva, održana je u subotu u Akademiji znanja.

Cilj diskusije bio je da se kroz razmjenu mišljenja i iskustava pokušaju naći odgovori na neka pitanja koja se direktno odnose na mlade ljude: imaju li mladi, naročito kreativni ljudi dovoljno prostora, odgovarajuću pomoć nadležnih institucija, mogućnosti da izraze svoje talente i kulturne potrebe (ukoliko postoje); da li postoji kulturna politika za mlade u Crnoj Gori i, ukoliko postoji, u kojoj je fazi razvoja; koji su to najveći problemi samostalnih umjetnika i nevladinih organizacija u Budvi i da li se neka iskustva iz susjedstva, kao što su iskustva omladinskih klubova iz Tivta i Herceg Novog mogu iskoristiti u Budvi.

Na navedenu temu govorili su  prof. Božena Jelušić, predsjednica UO “ASSITEJ” – Udruženja za razvoj pozorišta za djecu i mlade Maja Mrđenović, , prof. Siniša Jelušić, predstavnica lokalne samouprave Opštine Budva Katarina Vukadinović, , predstavnica Omladinskog kluba Tivat  Iva Čelanović, predstavnica Omladinskog kulturnog centra Herceg Novi Senka Domanić Bulat, i u ime NVO sektora iz Budve Radmila Knežević.

Moderator diskusije bio je predstavnik nevladine organizacije “Agora” Novak Govedarica.

 

U subotu upriličena diskusija na temu: Kulturna politika za mlade (šta to bješe?)U subotu upriličena diskusija na temu: Kulturna politika za mlade (šta to bješe?)U subotu upriličena diskusija na temu: Kulturna politika za mlade (šta to bješe?)

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com