Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > U Akademiji znanja serijal koncerata Karneval životinja

12.03.2022.

U Akademiji znanja serijal koncerata Karneval životinja

Škola za osnovno muzičko obrazovanje u Budvi, u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore, pod pokroviteljstvom Akademije znanja i generalnim sponzorstvom Turističke organizacije Budva, organizovaće za oko 1.500 učenika IV, V i VI razreda osnovnih škola u Budvi u dva dana serijal koncerata pod nazivom „Karneval životinja“


Multimedijalni projekat Muzičkog centra Crne Gore, “Karneval životinja”, biće predstavljen povodom obilježavanja 100 godina od smrti francuskog kompozitora Kamija Sen-Sansa.

Direktorica Muzičke škole Milica Radoman kazala je za portal RTV Budva da će učesnici, a to su Muzička akademija, Fakultet dramskih umjetnosti i Fakultet likovnih umjetnosti sa Cetinja učenicima priuštiti pravi i nezaboravni mujltimedijalni doživljaj.

Radoman je istakla izuzezno dobru saradnju sa učiteljima i nastavnicima osnovnih škola u Budvi i Petrovcu na organizaciji ove zahtjevne aktivnosti, kao i Akademijom znanja i Turističkom organizacijom Budve.

„Samo zajedničkim angažovanjem svih koji prepoznaju značaj ovakvih vanškolskih aktivnosti za djecu i omladinu možemo da im omogućimo kvalitetne sadržaje i adekvatan ambijent“, naglasila je Radoman.

Karneval životinja je muzička svita u četrnaest stavova koja je po formi i sadržaju edukativnog i opisnog karaktera sa segmentima humora i satire. Svaki od četrnaest stavova je posvećen određenoj životinji ili grupi životinja, a inspiraciju za djelo Sen-Sans je pronašao u priči iz Starog zavjeta - Biblijskom potopu i Nojevoj barci

Koncerti će biti održani 14. i 15. marta u zgradi Akademije znanja ,u tri termina, od 10, 12 i 14 sati, u amfiteatru C10.

 

 

U Akademiji znanja serijal koncerata  Karneval životinja

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com