Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > U Akademiji znanja održan Akcioni dan

1.10.2021.

U Akademiji znanja održan Akcioni dan

 

Izvršna direktorica “Akademije znanja Budva” Valentina Bellenger izašla je u susret zahtjevu Unije sredjoškolaca Crne Gore (UNSCG),  da se projekat “Akcioni dan 2021” održi u ovoj ustanovi.

Putem ovog projekta učenici su u mogućnosti da se na licu mjesta upoznaju sa vrstom i načinom rada ustanova  koje  su njime obuhvaćene, kao i opisom poslova zaposlenih, što bi trebalo da im olakša izbor budućeg zanimanja, odnosno profesije.

Izvršna direktorica “Akademije znanja”  Valentina Bellenger istakla je  benefite ovakvih projekata:

“Danas se u Akademiiji znanja Budva  realizuje projekat kome sa sam sa zadovoljstvom izašla u susret.

Riječ je o Akcionom danu u organizaciji Unije srednjoškolaca Crne Gore.

S obzirom da se srednjoškolci koji učestvuju u Akcionom danu finansiraju putem ovog projekta, za pet učenika koji su danas ovdje biće uplaćen određeni novčani iznos.

Želim da još jednom iskažem zadovoljstvo što nam je pružena prilika da na jedan simboličan način pomognemo u realizaciji aktivnosti mladih ljudi, prema kojima su  Akademija znanja Budva  i grad Budva  uvijek okrenuti  i usmjereni”  - naglasila je Bellenger.

Generalni sekretar Unije srednjoškolaca i koordinator projekta Vladimir Perazić pojasnio je značaj “Akcionog dana”:

“Projekat se sprovodi već četvrtu godinu u Crnoj Gori i veoma je značajan za sve srednjoškolce , zato što  na ovaj način imaju priliku da mogu doprinijeti lokalnoj zajednici i svojoj školi.  Dnevnice koje učenici na ovaj način zarade idu u  poseban fond Unije srednjoškolaca, iz kojeg se kasnije finansiraju projekti Učeničkih parlamenata.”

 Perazić se zahvalio Akademiji znanja i svim poslodavcima koji su se uključili u ovaj projekat, koji se prvi put u Budvi organizovao 2017. godine.

 “Akcioni dan”  spovodi se u zemljama Zapadne i Sjeverne Evrope još od 1968. godine, pod imenom “Action day” ili “Social day”. U Crnoj Gori je riječ o relativno mladom projektu, koji  je otpočeo je 2017. godine u Podgorici, ali organizatori su uvjereni da će,  obzirom da svake godine u njemu učestvuje sve više opština sa svojim firmama, zasigurno  preći u tradiciju.

“U Akcionom danu”  učestvuje 12 opština u Crnoj Gori, a iz Unije srednjoškolaca kazali su da im je Budva, od svih gradova, najviše izašla u susret, te da iz naše opštine učestvuje čak 17 ustanova i  preduzeća.

 

U Akademiji znanja održan Akcioni danU Akademiji znanja održan Akcioni danU Akademiji znanja održan Akcioni danU Akademiji znanja održan Akcioni danU Akademiji znanja održan Akcioni dan

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com