Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > Svečano otvaranje međunarodnog takmičenja u debati i besjedništvu Budva open 2022 na Akademiji znanja

18.02.2022.

Svečano otvaranje međunarodnog takmičenja u debati i besjedništvu Budva open 2022 na Akademiji znanja

Međunarodno takmičenje u debati i besjedništvu pod nazivom "Budva open 2022", po projektu centra "Logos", a uz podršku Opštine Budva, svečano je otvoreno danas  u Akademiji znanja.  

Predsjednik centra “Logos” Krsto Vuković  kazao je da je ovo takmičenje, uprkos raznim problemima, opstalo, a debatni program u Crnoj Gori traje već 25 godina, dok  centar  “Logos” ove godine obilježava  20 godina od osnivanja.

“Uspjeli smo da prenesemo sve ono što debata sa sobom nosi, naročito u domenu kritičkog mišljenja i razvoja svijesti” - istakao je Vuković, i pohvalio debatere i besjednike koji,  pored svojih redovnih obaveza,  odvajaju vrijeme za Debatni klub i postižu zapažene rezulltate. 

Vuković je kazao da na ovogodišnjem takmičenju u debati i besjedništvu "Budva Open 2022", prisustvuje  preko 100 učesnika a od toga 66  debatera, 30 besjednika, grupa od 20 volontera iz SMŠ “Danilo Kiš”, 20 sudija i oko 20 profesora iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Izvršna direktorica Akademije znanja Valentina Bellenger izjavila je da ima  izuzetno  zadovoljstvo što je Akademija  na ovaj način otvorila  još više   prostora i mogućnosti djeci i omladini za ispoljavanje njihovih talenata,  a školama da ostvare još bolju i plodonosniju saradnju.

Na svečanom otvaranju, svojim numerama  atmosferu su uljepšali  učenici Muzičke škole u Budvi Ana Sekulić , Marko Medojević i klapa “Primorkinja”.

Direktorica Muzičke škole Milica Radoman smatra da  je stvaranjem ovakvih uslova u Akademiji omogućeno da se projekti jedan po jedan realizuju, a i otvaraju nove ideje za nove. Takođe je naglasila da je saradnja među ustanovama intenzivnija, na zadovoljstvo svih, a posebno publike.

“Moramo bodriti djecu koja su posvećena ovome što rade, jer ako nešto ne izađe iz četiri zida, to bi značilo da smo mi, kao pedagozi,  zakazali. Moramo da im damo šansu  i obezbijedimo uslove da pokažu to što znaju” - kazala je Radoman.

Takmičenje u debati trajaće do 20. februara, a zbog epidemijske situcije takmičari su  rasporedjeni u tri grupe, u različitim terminima, i na tri lokacije, a to su Akademija znanja, Druga osnovna škola i SMŠ “Danilo Kiš”.

 

Svečano otvaranje međunarodnog takmičenja u debati i besjedništvu Budva open 2022 na Akademiji znanjaSvečano otvaranje međunarodnog takmičenja u debati i besjedništvu Budva open 2022 na Akademiji znanjaSvečano otvaranje međunarodnog takmičenja u debati i besjedništvu Budva open 2022 na Akademiji znanjaSvečano otvaranje međunarodnog takmičenja u debati i besjedništvu Budva open 2022 na Akademiji znanjaSvečano otvaranje međunarodnog takmičenja u debati i besjedništvu Budva open 2022 na Akademiji znanjaSvečano otvaranje međunarodnog takmičenja u debati i besjedništvu Budva open 2022 na Akademiji znanja

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com