Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > Promocija romana "Naša rijeka" Esada Kočana

11.04.2024.

Promocija romana "Naša rijeka" Esada Kočana

U organizaciji Narodne biblioteke Budve, promocija romana „Naša Rijeka“ autora Esada Kočana biće održana u petak 12. aprila u holu Akademije znanja sa početkom u 20 časova.
U programu učestvuju: dr Milan Popović - redovni profesor na Pravnom fakultetu u Podgorici, Dragoljub Duško Vuković -jedan od najpoznatijih crnogorskih novinara i medijskih eksperata i autor - Esad Kočan. Program će moderirati Stanka Stanojević.

"Odavno nije bilo romana koji bi se toliko izdvojio iz aktuelne književne produkcije. Odavno nije bilo romana koji bi bio toliko potreban i koji bi tu potrebu izložio tako suvereno, jezikom kojim razgovara prijatelj sa prijateljem i čovjek sam sa sobom u trenucima najveće iskrenosti i lucidnosti.

Roman "Naša Rijeka" predstavlja značajan događaj u savremenoj književnosti, posebno u književnosti na prostoru nekadašnje SFR Jugoslavije. Po svojim estetskim kvalitetima autentično književno umjetničko remek djelo, koncepcijski originalno, tematski aktuelno, ispričano sugestivno i uvjerljivo jezikom rođenog pripovjedača, intelektualno i kritički angažirano, ohrabrujuće i inspirativno, ovo djelo se, bez dvoumljenja, regionalno može uvrstiti u sam vrh moderne književnosti na Balkanu, a po svojim kvalitetima u vrh evropske književnosti." - zapisuje u recenziji Ferid Muhić.

 


 

Promocija romana

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com