Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > Promocija knjige "Leksikon ugostiteljstva i turizma"

28.10.2014.

Promocija knjige "Leksikon ugostiteljstva i turizma"

U organizaciji Fakulteta za biznis i turizam i Akademije znanja Budva, sinoć je održana promocija knjige “Leksikon ugostiteljstva i turizma” prof. dr Vlada Galičića. O knjizi i autoru govorili su profesori Fakulteta za biznis i turizam, prof. dr Ivo Armenko i prof. dr Ivo Županović. 

Kako je istakao prof. dr Ivo Županović, leksikon predstavlja “pionirski poduhvat, enciklopedijskog tipa, koji obuhvata 7.272 pojma”. Leksikon je kapitalno dijelo iz oblasti turizma, ali i djelatnosti povezanih sa turizmom jer sublimira terminologiju i marketinga, ekonomije, informacione tehnologije, transportne logistike i mnogih drugih.

Kako sam autor navodi leksikon je prvenstveno namijenjen studentima Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, čime će se ispuniti njegova želja da svoje iskustvo, znanje i poznavanje terminologije ugostiteljstva i turizma prenese na mlade kolege. Pored toga, leksikon je namijenjen i ostaloj naučnoj i stručnoj javnosti, te radnicima i menadžerima na svim područjima djelovanja, od privrede, do turističkih zajednica, strukovnih udruženja, javnih službi i državne administracije.

Autor ističe da ga je od prvih dana svog radnog iskustva zanimalo kako nastaju pojmovi sa kojima se zaposlenici u turizmu i ugostiteljstvu svakodnevno susreću, a čiji im nazivi nisu do kraj, ili su im djelimično razumljivi. Turizam kao izrazito mulitikulturana djelatnost bio je svakako više nego više nego plodno tlo za jedno ovakvo istraživanje pojmova koji potiču iz raznih djelatnosti, jezika i kultura, a Leksikon koji je nastao rezultat je višegodišnjeg angažmana u ovoj djelatnosti.

 Leksikon je plod dugogodišnjeg naučnog, obrazovnog i praktičnog rada prof. dr Vlada Galičića i obuhvata preko trideset godina rada u ugostiteljsko turističkoj privredi Hrvatske, te gotovo dvije decenije akademskog rada na Fakultetu u Opatiji. Pored toga, prof. Galičić je 15 godina obavljao funkciju “Direktora Ureda Hrvatske udruge hotelijera i restoratera”.  U svojoj bogatoj akademskoj karijeri prof. Galičić autor je četiri knjige i pet visokoškolskih užbenika, 65 naučnih i čak 122 stručna članka.

 Promociji su prisustvovale brojne zvanice iz naučne i akademske sfere, turističke privrede i javne uprave, kao i ministarka nauke prof. dr Sanja Vlahović. 

 

Promocija knjige Promocija knjige Promocija knjige Promocija knjige Promocija knjige Promocija knjige Promocija knjige

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com