Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > Najava: Okrugli sto na temu Kultura bilborda

25.02.2017.

Najava: Okrugli sto na temu Kultura bilborda

JU Narodna biblioteka Budve organizuje okrugli sto sa temom Kultura bilborda u utorak, 28. februara sa početkom u 19h. O ovoj temi će govoriti profesorica književnosti i književna kritičarka Božena Jelušić, predsjednica Sigurne ženske kuće Ljiljana Raičević, psihološkinja Ervina Dabižinović i profesor sociologije Krsto Vuković, a medijator ovog okruglog stola je Stanka Stanojević.

"Pokušali bismo se analitički osvrnuti na tekstualne i vizuelne sadržaje bilborda koji su prijemčivi za svačije oko bez obzira na starosnu dob i raznovrsnost populacije. Da li to nekoga vrijeđa po ma kom osnovu, da li diskriminiše, provocira, eksploatiše, vrši pritisak , “ubjeđuje” i “obavezuje” na određeni način razmišljanja i postupanja kao i mnogo toga u sličnom i širem kontekstu i da li neko uopšte brine i odobrava takve i slične sadržaje koji imaju marketinšku namjenu, čućemo od relevantnih učesnika koji su se ovom temom u svom poslu bavili istraživački", navodi se u saopštenju JU Narodna biblioteka Budve.

Okrugli sto na temu Kultura bilborda biće održan u prostorijama Narodne biblioteke Budve koja se nalazi u prizemlju zgrade Akademija znanja, a ulaz je slobodan.

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com