Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > Koncert - lekcija Na šta mislim kad kažem klasika oduševio budvanske osnovce

18.04.2022.

Koncert - lekcija Na šta mislim kad kažem klasika oduševio budvanske osnovce

Koncert "Na šta mislim kad kažem klasika" koji je Muzički centar Crne Gore u saradnji sa Muzičkom školom iz Budve, NVO "Feštađuni"  i Akademijom zanja Budva održao u dva termina za  za  učenike osnovnih škola iz Budve, još jednom je potvrdio da su djeca najzahvalnija publika, čak i kada  je na repertoaru klasična muzika.

Naravno, tome je umnogome doprinio pristup ovakvoj vrsti interaktivne edukacije, koji je pažljivo osmišljen kako bi osnovcima bilo zanimljivo, zabavno, a ujedno i korisno.

Gudački kvartet koji čine Sonja Milovojević, Sonja Vojvodić, Olga Vujučić i Vladimir Drobnjak, , na dvije violine, violi i  violončelu, obučen u kostime epoha kroz koje su muzikom provodili mladu publiku, na najbolji način ostvario je kontakt, prenio atmosferu tog vremena i pobrao zaslužen aplauz.

Članica gudačkog kvarteta Sonja Milivojević podijelila je sa nama utiske nakon koncerta:

“Velika zahvalnost svima koji su doprineli da se koncert održi, koleginici Milici Radoman, koja je zajedno sa nama osmišljavala program, Feštađunima posebna zahvalnost, jer su nam pozajmili ove divne kostime i, naravno, Akademiji znanja.

Mislim da su ovakve stvari jako dobre za decu, zato što im približavaju svet klasične muzike i čine ga više otvorenim kroz ovako direktan kontakt sa muzikom, kao i  razgovor. Osnovci su bili divni u interakciji, slušali su nas pažljivo,  i zaista smo uživali.”

Direktorica Muzičke školke Milica Radoman izuzetno je zadovoljna reakcijom djece za koju je u saradnji sa Muzičkim centrom pažljivo birala odlomke koji će im biti prijemčivi.

“Izvođenja tih odlomaka prati adekvatna priča koja djeci može da približi ta djela”-  kazala je Radoman i dodala da je jedan od ciljeva koncerata  da nauče bonton na koncertima:

“Pravila kako se ponaša na koncertima klasične muzike, a to je onaj dio edukacije koji našoj djeci nedostaje, jer ne posjećuju dovoljno ovakva mjesta, za šta nisu ona kriva, nego mi odrasli. Upravo je to cilj  koncertata – lekcija, da  imaju i tu edukativnu ulogu:”

 

Izvršna direktorica Akademije znanja Valentina Bellenger kazala je da se sa malo truda, ali  zajedničkog, i usmjerenog ka istom cilju – edukaciji madih, postigao pun efekat:

”Ostvarena je zaista sjajna i kontinuirana saradnja sa Centrom za muzičko obrazovanje. Muzičkom školom u Budvi i Feštađunima, u vidu koncerata putem kojih se djeca naših osnovnih škola dodatno edukuju, uživaju u muzičkim  sadržajima prilagođenim školskom programu, a sve to u ugodnom ambijentu Akademije znanja.

Upravo to je naša namjera, da otvorimo širom vrata Akademije za sve kvalitetne sadržaje , i po  tome nas sve više prepoznaju” - sa zadovoljstvom je zaključila direktorica Bellanger.

Današnji koncert održan je u dva termina, sa početkom u 9 i 10:30 časova.

 

Koncert - lekcija Na šta mislim kad kažem klasika oduševio budvanske osnovceKoncert - lekcija Na šta mislim kad kažem klasika oduševio budvanske osnovceKoncert - lekcija Na šta mislim kad kažem klasika oduševio budvanske osnovceKoncert - lekcija Na šta mislim kad kažem klasika oduševio budvanske osnovceKoncert - lekcija Na šta mislim kad kažem klasika oduševio budvanske osnovceKoncert - lekcija Na šta mislim kad kažem klasika oduševio budvanske osnovce

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com