Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > Karneval životinja oduševio budvanske đake

15.03.2022.

Karneval životinja oduševio budvanske đake

 “Karneval životinja”, multumedijalni projekat  Muzičkog centra, a u organizaciji Škole  za osnovno muzičko obrazovanje u Budvi,  pod pokroviteljstvom Akademije znanja i generalnim sponzorstvom Turističke organizacije Budva,   prepunio je  amfiteatar  Akademije najljepšom i najzahvalnijom publikom – djecom.

Naime, za  oko 1500 učenika IV, V I VI razreda tri budvanske osnovne škole, dva dana zaredom, učesnici “Karnevala životinja”, a to su Muzička akademija , Fakultet dramskih umjetnosti  i Fakultet likovnih umjetnosti sa Cetinja, priuštili su im  nezaboravan doživljaj.

 “Djeci je potrebna edukacija ove vrste, živo izvođenje, jer na taj način, između ostalog, otkrivaju i sopstvene afinitete, a oni koji se već bave umjetnošću imaju podsticaj više”, kazala je nakon koncerata direktorica Muzičke škole u Budvi Milica Radoman, i dodala:

“Želim da se zahvalim na izuzetno dobroj saradnji učiteljima, nastavnicima i direktorima škola, naravno i Turističkoj organizaciji kao sponzoru i Akademiji znanja kao pokrovitelju, a pogotovo djeci koja su na jedan divan način odreagovala na "Karneval životinja", i, posebno, Muzičkom centru na ovako divnom projektu i izvođačima”.

"Nema većeg zadovoljstva nego kad omogućite djeci da prisustvuju ovakvim dogadjajima,   i uvjerite se da uživaju u kvalitenim sadržajima, a oni vas nagrade iskrenim oduševljenjem i aplauzom.

Kao ustanova koja je bila pokrovitelj dogadjaja, potrudili smo se da sve protekne u najboljem redu i na najbolji način odgovorili ovom zadatku. Ovo je, svakako, podstrek za buduće zajedničke projekte, kojima se unaprijed radujemo" . izjavila je izvršna direkltorica Akademije znanja Valentina Bellenger.

"U cilju što ljepšeg i kvalitetnijeg života u našoj maloj zajednici, ali prije svega edukacije mališana u najmlađem gradu u Crnoj Gori, željeli smo da podržimo jedan lijep projekat Muzičkog centra Crne Gore, koji je realizovan u saradnji sa Školom za osnovno muzičko obrazovanje u Budvi, umjetničkim akademijama sa Cetinja i budvanskom Akademijom znanja.

Srećni smo ako smo uspjeli, bar jednim dijelom, u namjeri da približimo klasičnu muziku školskoj djeci, na način koji će im ostati dugo u sjećanju." - istakao je Nemanja Kuljača, v.d. izvršnog direktora Turističke organizacije opštine Budva.”

Multimedijalni projekat “Karneval životinja”, predstavljen je povodom obilježavanja 100 godina od smrti francuskog kompozitora Kamija Sen-Sansa.


 

 

Karneval životinja oduševio budvanske đakeKarneval životinja oduševio budvanske đakeKarneval životinja oduševio budvanske đakeKarneval životinja oduševio budvanske đakeKarneval životinja oduševio budvanske đakeKarneval životinja oduševio budvanske đakeKarneval životinja oduševio budvanske đakeKarneval životinja oduševio budvanske đakeKarneval životinja oduševio budvanske đakeKarneval životinja oduševio budvanske đake

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com