Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > JU Narodna biblioteka Budve organizuje bogat program u Akademiji znanja povodom proslave Dana opštine u Akademiji znanjapovodom proslave Dana opštine

3.11.2023.

JU Narodna biblioteka Budve organizuje bogat program u Akademiji znanja povodom proslave Dana opštine u Akademiji znanjapovodom proslave Dana opštine

Povodom proslave Dana opštine Budva JU Narodna biblioteka Budve organizuje niz programa počev od 7. novembra zaključno sa 22. novembrom.

U utorak, 7. novembra u 18 sati u holu Akademije znanja, biće otvorena izložba "Stare razglednice Budve" autorke Ane Zelinske, a iz kolekcije Arsena Melitonjana i Keri Redi, koju će otvoriti Arsen Melitonjan i autorka Ana Zelinska, dok će sa ruskog prevoditi književnica Elena Zelinska. Iste večeri, na istom mjestu, u 20 časova biće predstavljena knjiga "Istorija Paštrovića" autora Sima S. Armenka, o kojoj će govoriti akademik Siniša Jelušić, književnik i izdavač Nikola Malović i autor.

U četvrtak, 9. novembra u 20 sati biće predstavljena  nova knjigu poezije Miša Gaćinovića "Hodim snen… sjen… ", koju je objavila Narodna biblioteka Budve. O knjizi će u holu Akademije znanja govoriti prof. dr Milena Radović Savić, recenzenkinja, i autor.

"(Po)etike(te) jednog vremena", knjiga novinara i publiciste Ranka Pavićevića, koju je takođe objavila Narodna biblioteka Budve, biće predstavljena u srijedu, 15. novembra u 20 časova takođe u holu, a o knjizi će govoriti doc. dr Predrag Zenović i autor.


Proslava Dana opštine Budva na istom mjestu nastavlja programom u petak, 17. novembra u 20 časova, kada će biti upriličena promocija zbirke poezije "O trenutku. U trenucima",  autora Milana Stanišića. O poetskom prvijencu Stanišića koji je objavila budvanska Biblioteka govoriće urednica i recenzentkinja mr Natalija Đaletić, kao i autor.

U ponedjeljak, 20. novembra sa početkom u 18 časova  biće predstavljen ovogodišnji zbornik dječijih radova"Stop nasilju! ". koji su priredile profesorice Zorica Joksimović i Sanja Pantović, dok će djeca, autori radova, čitati svoje tekstove.

Posljednjeg dana proslave, kao centralni događaj, na Dan opštine Budva, u srijedu 22. novembra u 18 časova biće predstavljen Srednjovjekovni statut grada Budve,  priređivača prof. dr Žike Bujuklića. O ovoj važnoj knjizi za istoriju grada govoriće dr Katarina Mitrović, prevodilac, i autor, prof. dr Žika Bujuklić.



 

JU Narodna biblioteka Budve organizuje bogat program  u Akademiji znanja povodom proslave Dana opštine    u Akademiji znanjapovodom proslave Dana opštineJU Narodna biblioteka Budve organizuje bogat program  u Akademiji znanja povodom proslave Dana opštine    u Akademiji znanjapovodom proslave Dana opštine

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com