Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > Intervju direktorice Akademije znanja Valentine Bellenger za portal Radio Budva

7.10.2021.

Intervju direktorice Akademije znanja Valentine Bellenger za portal Radio Budva

Bellenger: Koncerti i muzičke večeri u Akademiji znanja

Sopstvenim naporima i uz pomoć i razumijevanje Opštine Budva rukovodstvo Akademije znanja konačno je uspjelo da poslovanje dovede do stanja održivosti, kazala je u intervjuu za portal RTV Budva izvršna direktorica ovog preduzeća, Valentina Bellenger. Ona je istakla da imaju odličnu saradnju sa obrazovnim ustanovama, te da će u narednom periodu intezivirati aktivnosti i na unaprijeđenju poslovnog ambijenta sa ostalim institucijama na području naše opštine.

 

Kakvo je trenutno stanje u Akademiji znanja, s obzriom na činjenicu da je u poslednjih nekoliko godina uradjeno dosta po pitanju rješavanja kako finansijskih tako i tehničkih problema?

Moram da izrazim zadovoljstvo činjenicom da smo sopstvenim naporima i uz pomoć i razumijevanje Opštine Budva konačno uspjeli da Akademiju znanja dovedemo do stanja održivosti. Sredstva koje nam Opština Budva opredjeljuje putem budžeta umnogome su nam olakšala situaciju u dijelu popravke i održavanja tako velikog zdanja kao što je Akademija, jer to iz sopstvenih sredstava ne bismo mogli. U ovom trenutku skoro svi kapaciteti su zakupljeni, tačnije, slobodne su još dvije manje kancelarije i nekoliko garažnih mjesta.

Izdavanje prostorija jeste jedna od osnovnih djelatnosti Akademije, ali ne i jedina. Akademija znanja se često pojavljuje i kao partner u organizaciji događaja koji su od značaja za javnost. Koji su to događaji i šta je sljedeće u planu?

Tako je, nekoliko nedavnih događaja u kojima smo na adekvatan način participirali je Akcioni dan u organizaciji Unije srednjoškolaca, koji je jako lijepo protekao i bio medijski zastupljen, što je vrlo značajno, jer se i na taj način afirmiše projekat koji ima za cilj ne samo finansiranje srednjoškolaca, već i njihov neposredno upućivanje u rad institucija koje tog dana posjećuju. Na Akademiji se, takođe, održala i Međunarodsna konferencija o nauci i tehnologiji, u organizaciji Fakulteta za biznis i turizam, kao i Međunarodna konferencija na temu
unaprjeđenja bezbjednosti u saobraćaju. Već naredne sedmice imamo još jedan značajan događaj, naime, 14. oktobra u Akademiji znanja Univerzitet Adriatik – Fakultet za saobraćaj, komunikacije i logistiku u saradnji sa Alfa centrom iz Nikšića organizuju konferenciju povodom obilježavanja Erasmus dana 2021“ - proslave koja promoviše raznolikost projkelata u oblasti obrazovanja.

Da li ste zadovljni saradnjom sa obrazovnim ustanovama sa sjedištem u Akademiji znanja? Da li planirate da intezivirate aktivnosti na unaprijeđenju poslovnog ambijenta sa ostalim institucijama na području naše opštine?

Posebno nas raduje saradnja sa Fakultetima i školama koje su u Akademiji znanja, jer tako razvijamo i produbljujemo međusobnu saradnju i povjerenje. Najavljena saradnja između Fakulteta za biznis i turizam i Nacionalnog udruženja sociologa iz Italije promovisala je i Akademiju znanja u stručnom časopisu sociologa, tako da se za nas čulo i van granica naše zemlje, što uvijek otvara neke nove, lijepe mogućnosti. Takođe nam je intencija da partnerski odnos njegujemo i sa institucijama, prevashodno u našem gradu, gdje bi Akademija znanja mogla pomoći na bilo koji način. U tom kontekstu, u saznanju da nemaju adekvatan prostor za održavanje koncerata i drugih muzičkih sadržaja, ponudila sam direktorici Muzičke škole u Budvi Vesni Radoman da, u tu svrhu, jedan električni klavir bude postavljen u amfiteatru Akademije, što je ona zdušno prihvatila. Na taj način će se steći uslov za održavanje raznih muzičkih večeri, što je od značaja ne samo za organizatore i protagoniste, već i grad Budvu, čiji će građani moči da uživaju u još jednoj kvalitetnoj ponudi iz oblasti kulture. Naravno, kad uskoro dođe do realizacije te ideje, mediji će sa zadovoljstvom biti pozvani.

Svakako će dobijanje upotrebne dozvole otvoriti još novih sadržaja i mogućnosti. Koliko se tu napravilo koraka – da li i pomaka?

Naravno, dobijanje upotrebne dozvole je nešto što je prioritet i neophodnost. Tome smo intenzivno posvećeni i sigurna sam da ćemo uspjeti. A mogućnosti koje se time stiču su brojne – na prvom mjestu adaptacija četvrtog sprata i stavljanje u funkciju kancelarija i učionica, jer je interesovanje za Akademiju znanja svakog dana sve veće, kako kad su u pitanju fakulteti, tako i komercijalne firme. Nije potrebno naglašavati koliko je važno da Budva postane Univerzitetski centar, ne samo za naše student, nego i one iz drugih gradova kojima će se dati veća mogućnost izbora budućih studija – i to je ono što me posebno vodi i motiviše u daljem radu i angažmanu.


D.B.

 

Intervju direktorice Akademije znanja Valentine Bellenger za portal Radio BudvaIntervju direktorice Akademije znanja Valentine Bellenger za portal Radio Budva

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com