Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > Gostovanje izvršne direktorice Akademije znanja Valentine Bellenger u Budvanskoj hronici

11.11.2021.

Gostovanje izvršne direktorice Akademije znanja Valentine Bellenger u Budvanskoj hronici

POTPISIVANJE UGOVORA O UGRADNJI SOLARNOG  SISTEMA, NABAVKA KLAVIRA I SARADNJA SA ŠKOLOM  ZA OSNOVNO MUZIČKO OBRAZOVANJE, POPUNJENOST SVIH PROSTORNIH KAPACITETA I POKRETANJE PROCESA ZA DOBIJANJE UPOTREBNE DOZVOLE  ZA ZGRADU, SAMO SU  DIO POJEKATA KOJI SU ZAPOČETI UAKADEMIJI ZNANJA . TO JE, IZMEĐU OSTALOG,  BIO POVOD ZA GOSTOVANJE IZVRŠNE DIREKTORICE OVE USTANOVE  VALENTINE BELLENGER U “ BUDVANSKOJ HRONICI“ NA RADIO BUDVI, A  SA KOJOM JE RAZGOVARALA UREDNICA BRANKA ČVOROVIĆ.

Pa da krenemo od  onoga što je značajnija aktivnost ovih dana, a to su solarni sistemi.

  • Neposredan povod mog današnjeg gostovanja je obezbjeđivanje donacije za solarne panele u Akademiji znanja. Naime, predsjednik Upravnog odbora Akademije Aleksandar Franeta i direktor i vlasnik turske kompanije Ozgur Demir potpisali su u Bodrumu Protokol o budućoj saradnji kojim firma iz Turske iskazuje namjeru da će donirati kompletnu opremu sa nedostajućim instalacijama, kao i ugradnju solarnih panela na krov Akademije znanja.Tome je prethodio dolazak gospodina Demira u Akademiju znanja, gdje smo postigli preliminarni dogovor u vezi sa ovom značajnom donacijom.

Vi ste imali jednu ideju da na Akademiji znanja obrzbijedite klavir.

  • Na veliko zadovoljstvo svih ljudi iz Budve, i moje lično, na moju ideju koju je direktorica Muzičke škole Milica Radoman prihvatila, jedan električni klavir postavljen je u amfiteatru Akadmije. Na ovaj način postiže se mogućnost da Muzička škola i njeni polaznici tokom cijele godine organizuju koncerte, a mogu se održavati i muzičke večeri koje će biti otvorene za građane i turiste.

Novina ima naviše polja.

  • Svi prostori u Akademiji su popunjeni, ostao je još samo jedan mali od 27m2, na naše veliko zadovoljstvo, što znači da smo i finansijski  stabilizovali Akademiju i njen rad, a samim tim su nam otvorene veće mogućnosti za dalji rad i  djelovanje.

U tom kontekstu istakla bih određene događaje koji su u proteklom periodu od šest mjeseci bili u Akademiji, kao što je Akcioni dan u organizaciji Unije srednjoškolaca, gdje je pet srednjoškolaca obavilo praksu u Akademiji i za to primila adekvatnu nadoknadu, zatim Međunarodna konferencija o nauci i tehnologiji u organizaciji Fakulteta za biznis i turizam, Međunarodna konferencija o bezbjednosti u saobraćaju koju je organizovao Fakultet z saobraćaj i komunikacije, kao i obilježavanje „Erasmus dana 2021“ - proslave koja promoviše raznovrsnost projekata u oblasti obrazovanja. Tu su i brojne književne večeri, koje organizuje Narodna biblioteka Budve.

Već je bila skoro realizacija pri kraju da Likovna akademija dobije svoj prostor, pa je negdje stalo.

  • Još uvijek je to aktuelno. Da bi jedan tako renomiran fakultet mogao da dobije akreditaciju za rad, neophodno je da Akademija posjeduje upotrebnu dozvolu, na čemu se intenzivno radi.

 

Gostovanje izvršne direktorice Akademije znanja Valentine Bellenger u Budvanskoj hronici

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com