Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > Glovo, Alfa Centar i Akademija znanja organizuju predavanje na temu bezbjednosti u saobraćaju

25.10.2022.

Glovo, Alfa Centar i Akademija znanja organizuju predavanje na temu bezbjednosti u saobraćaju

   

“Glovo”  i “Alfa centar”, a pod pod pokroviteljstvom Akademije znanja, 26. oktobra u 12h  u amfiteatru D8 organizovaće  predavanje na temu    “Trening o bezbjednosti u saobraćaju”.

 Trening  se organizuje u sklopu projekta " Obećanje dostavljačima", kazala nam je Jelena Raković, glover experience,  i dodala:

 

“Glovo, kao društveno odgovorna kompanija, koja stavlja bezbjednost dostavljača i drugih učesnika u saobraćaju na prvo mjesto,  i kao neko ko je svjestan svih rizika koje nosi svakodnevno učestvovanje  u saobraćaju, teži ka tome da dostavljačima pruži najkvalitetniju edukaciju i podigne svijest o važnosti odgovornog  ponašanja u saobraćaju, kako bismo doprinijeli njihovoj bezbjednosti.

Do sada smo organizovali   dva treninga o bezbjednosti u Podgorici, a ovo je prvi put da ovu vrstu treninga organizujemo u Budvi.

Zahvaljujemo Akademiji znanja na podršci koju su nam pružili prilikom organizovanja treninga, kao i Alfa centru i  MUP-u”

 

„Zbog povećanog broja saobraćajnih nezgoda na crnogorskim putevima i alarmantnog rasta broja tragicnog stradalih lica u saobracaju, ALFA Centar u saradnji sa Glovo Montenegro i uz podršku Akademije Znanja u Budvi organizuje edukativnu radionicu na temu bezbjednosti saobracaja. 

Zajedno sa dostavljačima, kao redovnim učesnicima u saobraćaju razgovaraćemo o bezbjednosti vozača i motociklista na našim putevima.

Ovom prilikom, upoznaćemo ih sa najčešćim prekršajima i rizičnim situacijama u saobraćaju i na koji način ih mogu izbjeći.

Takodje, učesnici radionice ce biti u prilici da probaju “pijane naočare” koje simuliraju uticaje alkohola na ljudski organizam i pokazuju različite nivoe alkoholisanosti.

Edukaciju vidimo kao ključni element u kreiranju odgovornog ponašanja budućih vozača. 

Nivo bezbjednosti saobraćaja može se održati postojećim represivnim mjerama, ali se bolji rezultati u postizanju opšteg nivoa bezbjednosti postižu isključivo angažovanjem cjelokupnog društva i to je nešto za šta se ALFA Centar zalaže od početka bavljenja ovom temom" - kazala je projekt asistentkinja u ALFA Centru Sara Đoković.

 

 

Izvršna direktorica Akademije znanja Valentina Dabović, za naš portal kaže da se Akademija sa velikom odgovornošću odnosi prema svim aktivnostima koje su usmjerene na zdravlje i bezbjednost građana.
 
“Svjedoci smo gotovo svakodnevnih nezgoda i nesreća u saobraćaju i to, nerijetko, ne greškom povrijeđenih ili stradalih.
Kao vozač, znam da je teže ispraviti tuđu grešku u saobraćaju nego sopstvenu, i zato je jako važno da budemo svjesni svih opasnosti  i fokusirani isključivo na vožnju, a ne na bilo šta drugo što odvlači pažnju - što baš i nije slika koju vidimo na drumovima” – poručila je Dabović. 

 

 

Glovo, Alfa Centar i Akademija znanja organizuju predavanje na temu bezbjednosti u saobraćaju           Glovo, Alfa Centar i Akademija znanja organizuju predavanje na temu bezbjednosti u saobraćaju           Glovo, Alfa Centar i Akademija znanja organizuju predavanje na temu bezbjednosti u saobraćaju

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com