Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > Džez za djecu u Akademiji znanja

5.04.2023.

Džez za djecu u Akademiji znanja

Pod pokroviteljstvom Akademije znanja, u petak 07. aprila u 12 sati, biće održan koncert pod nazivom “Džez za djecu”, u okviru istoimenog projekta.

Koncert je namijenjen djeci starijeg predškolskog i školskog uzrasta. Kroz priču, šalu, svirku, ples i interakciju djece sa muzičarima, najmlađa publika stiče bazične informacije ovog stila i postavlja temelje zdravog muzičkog ukusa.

Projekat „Džez za djecu“ ili „Jazz for kids“, pokrenut je 2006. godine na inicijativu džez pjevačice i publicistkinje Ljiljane Sađil i grupe renomiranih beogradskih džez muzičara. Njihova želja je bila da se mališanima približi džez muzika i da se upoznaju sa stilom koji savremeni svijet smatra klasikom XX vijeka.

„Kvalitet ovog projekta prepoznao je Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi,sa Anom Zambelić Pištalo na čelu, i svesrdno ga podržao.Takođe, značaj i kvalitet projekta prepoznale su i druge dvije primorske Opštine: Centar za kulturu Tivat i Muzička škola Budva, gdje će se koncerti održati 6. i 7.aprila.

“Program je zamišljen kao veselo muzičko druženje kome je cilj dobra zabava i nepretenciozna edukacija“, ističe direktorka Jazz Bay festivala i organizatorka koncerta, Nada Nađa Karadžić, i dodaje: “Iako je ova prezentacija džeza u formi pravog koncerta sa desetak biranih muzičkih numera inspirisanih kompozicijama iz Diznijevih crtanih filmova, (Knjiga o džungi, 101 Dalmatinac, Mačke iz visokog društva,Mala sirena, Pinokio…) sve vrijeme se insistira na spontanoj komunikaciji i aktivnom učešću djece.

Sa drugom NVO " Crnogorska horska asocijacija"  preko koje organizujem Međunarodni horski festival HN, 8 po redu,  primljeni smo u EVROPSKU HORSKU ASOCIJACIJU” – sa ponosom ističe Karadžić.

 

Izvršna direktorica Akademije znanja Valentina Dabović kazala je da će ova ustanova uvijek biti pokrovitelj i podrška kvalitetnim projektima, pogotovo onim koji su namijenjeni djeci i mladm ljudima:

“Izuzetno mi je drago da se, kroz ovako interaktivan pristup, djeca upoznaju sa ovom specifičnom vrstom muzike. Ovakav način  je za njih najprijemčiviji i primjer je kako organizovat koncerte za djecu ovog uzrasta. Uz muzičko obrazovanje koje im pružamo u školama, ovo je način da još više prošire svoja znanja, da steknu neke nove afinitete, izađu iz okvira svojih obrazovnih ustanova, i dožive nešto što će pamtiti” - kazala je Dabović.

Koncertu će prisustvovati i djeca iz Druge osnvne škole u Budvi,  direktorica škole  Nataša Radonić tim povodom za naš portal kazala je:

“Zadovoljstvo nam je što će učenici naše škole, kao i učenici drugih obrazovnih ustanova iz našeg grada, imati priliku da prisustvuju i aktivno učestvuju u realizaciji ovog projekta. Mnogo toga je već napisano o značaju muzike za pravilan psihofizički razvoj djeteta, Ukoliko djeci pružimo priliku da u najranijem djetinjstvu čuju i uživaju u kvalitetnoj muzici, možemo očekivati da će kasnije usvajati prave vrijednosti, biti odgovorniji, sposobniji da razlikuju kvalitet od kiča, i na izazove i iskušenja reagovati zrelije.

Budva je grad u kome se njeguju prave vrijednosti, a kada su djeca u pitanju, svi se ozbiljno trudimo da im pružimo što više sadržaja značajnih za razvoj vještina i navika koje će im trasirati put do uspjeha" - naglasila je Radonić.

 

 

 

.

 

Džez za djecu u Akademiji znanjaDžez za djecu u Akademiji znanjaDžez za djecu u Akademiji znanja

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com