Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > Budva na jesen dobija prvu privatnu gimnaziju

28.11.2016.

Budva na jesen dobija prvu privatnu gimnaziju

Povodom otvaranja prve privatne gimnazije u Crnoj Gori, “E- Gimnazije” u Akademiji zanja Budva, ovu ustanovu  posjetila je  delegacije iz Novog Sada, koju su činili  direktor i vlasnik “E- Gimnazije” Nebojša Jovanović i  direktori srednjih i osnovih škola u Novom Sadu, sa  načelnicom  novosadske gradske uprave Lidijom  Tomaš  i načelnikom  Prosvjetne inspekcije za Novi Sad Srđanom  Jakovljevim na čelu.

Tom prilikom, direktor Akademije znanja dr Miško Rađenović i predastavnici Fakulteta za biznis i turizam – vlasnici prof. dr Rade Ratković i prof. dr Ivo Armenko, prodekan doc. dr Ana Tripković- Marković i prof.dr  Ivo Županović  upoznali su  goste sa ulogom i značajem Akademije znanja i Fakulteta,  ne samo za Budvu, nego i Region, trenutnom situacijom i budućim planovima.

„Elektronska gimanzija“, kao prva privatna gimnazija u Crnoj Gori, otpočinje sa radom ove jeseni,  a interesovanje  građana Budve i Crne Gore – budućih srednjoškolaca i prvih polaznika prve privatne gimnazije je izuzetno veliko, kazao je direktor  Jovanović i objasnio kako je došlo do ove ideje:

“Ideja za otvaranje gimnazije izrodila se u kontaktu sa našim poslovnim saradnicima  sa Akademije znanja i analizom obrazovnog tržišta. Otvaramo istu školu poput naše u Novom Sadu. Radi se o multimedijalnoj nastavi na kojoj i  učenici I profesori dobijaju na  korišćenje lap- top , što je nešto što je novo,  i što u Crnoj Gori ne postoji u takvom obliku,  I sigurno će se promijeniti obrazovna scena.

Objavili smo konkurs za zaposlene koji je izazvao jako veliko interesovanje i pokazao da su profesori željni inovacija, a što se tiče polaznika, već smo predupisali jedno odjeljenje.

Izizetno smo zadovoljni sa Akademijom znanja, prostor je odličan, ambijent pozitivan I sigurni smo da će, na obostrano zadovoljstvo, saradnja biti uspješna.

Nastavni program urađen je po propisima i pravilima o srednjim školama Crne Gore, odnosno Zakonu o srednjim stručnim školama” – kazao je Jovanović.

Načelnica Gradske uprave za obrazovanje Lidija Tomaš pojasnila je kako funkcioniše odnos između Uprave I školstva I saopštila podatak  da je godišnji budžet za obrazovanje 4 milijarde dinara, dakle nešto manje od 35 miliona eura, od čega  je polovina usmjerena na predškolsko obrazovanje.

Opština Novi Sad je osnivač predškolskih ustanova, koje kompletno finansira, dok srednje škole finansira u određenim segmentima.

Jedna od intencija Uprave je da se finansiranje od strane budžeta izjednači za javni I privatni sektor  obrazovanja. U tom kontekstu kazala je da je Zakon o osnovama sistema obrazovanja u Crnoj Gori  prilagođeniji Evropskoj uniji u odnosu na njihov Zakon, pogotovo u dijelu privatno – javnog partnerstva.

"Kao gradovi pobratimi, u svako smislu imamo saradnju, a razmjena znanja bi trebalo da se sektorski realizuje između naša  dva grada" - zaključila je načelnica Gradske uprave Novog Sada.

Budva na jesen dobija prvu privatnu gimnazijuBudva na jesen dobija prvu privatnu gimnazijuBudva na jesen dobija prvu privatnu gimnazijuBudva na jesen dobija prvu privatnu gimnazijuBudva na jesen dobija prvu privatnu gimnazijuBudva na jesen dobija prvu privatnu gimnaziju

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com