Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > 45.opštinsko takmičenje recitatora

20.05.2023.

45.opštinsko takmičenje recitatora

JU Narodna biblioteka Budve organizuje 45.opštinsko takmičenje recitatora u srijedu, 24. maja sa početkom u 18h u amfiteatru Akademije znanja.

U takmičarskom dijelu učestvovaće učenici tri osnovne škole na području opštine Budva: OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša”, “Druge osnovne škole” i OŠ “Mirko Srzentić” iz Petrovca, kao i učenici JU SMŠ “Danilo Kiš”.

Recitatori će se takmičiti u tri kategorije: od prvog do petog razreda osnovne škole takmiči se devetoro recitatora; zatim u kategoriji od šestog do devetog razreda takmiči se takođe devetoro recitatora, dok će se u srednjoškolskoj kategoriji takmičiti šest recitatora.

Izbor pjesme je slobodan, ali mora biti prilagođen polu i uzrastu djeteta, a vremensko ograničenje je tri minuta za učenike osnovnih škola i četiri minuta za srednjoškolce.

U muzičkom i dramskom dijelu programa - dok žiri u sastavu doc.dr Predrag Zenović-predsjednik, Milica Đukić– član i Maja Simonović- član budu odlučivali o najboljima - nastupiće učenici Škole za osnovno muzičko obrzovanje u Budvi, a pozorišnu predstavu Paštrovska svadba izvešće učenici OŠ „Mirko Srzentić“ iz Petrovca.

Nakon takmičarskog dijela predviđena je dodjela Zahvalnica za učešće na recitatorskoj smotri i knjiga svim učesnicima, a nakon proglašenja pobjednika, predsjednik žirija će nagrađenima svih kategorija koji su osvojili prva tri mjesta uručiti nagrade. Pravo učešća na VIII Državnoj smotri recitatora 7. juna u Beranama imaće prvonagrađeni iz svake kategorije.


 

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com