Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > 44 opštinsko takmičenje recitatora

24.05.2022.

44 opštinsko takmičenje recitatora

JU Narodna biblioteka Budve organizuje 44.opštinsko takmičenje recitatora u srijedu, 25.maja sa početkom u 18h u amfiteatru Akademije znanja.

U takmičarskom dijelu učestvovaće učenici  tri osnovne škole na području opštineBudva: OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša”, “Druge osnovne škole” i  OŠ “Mirko Srzentić” iz Petrovca, kao i učenici JU SMŠ “Danilo Kiš”. Recitatori će se takmičiti u tri kategorije: od prvog do petog razreda osnovne škole takmiči se devet recitatora (Lana Miković, Mila Medigović, Alan Ličina, AnastasijaVešović, Marija Marković, Jovana Orlić, Nina Nikezić, Hana Kurtović i Doroteja Vukadinović); zatim u kategoriji od šestog do devetog razreda takmiči se devet recitatora (Petra Vujanović, DarijaLautašević, Stefan Šundek, BogdanBanović, Darija Medigović, Jelena Divanović, Stefan Ljudović, Marija Lautašević i Petra Đurić), dok će se u srednjoškolskoj kategoriji takmičiti šest recitatora (Nikolija Milićević, Jakša Labović, Marko Kostić, Sara Bulatović, Milica Srzentić i Teodora Maslak). Izbor pjesme je slobodan, ali mora biti prilagođen polu i uzrastu djeteta, a vremensko ograničenje je tri minuta za učenike osnovnih škola i četiri minuta za srednjoškolce.

U muzičkom i dramskom dijelu programa, dokžiribudeodlučivao o najboljima, nastupiće: Milica Vulanović, gitara (učenica Srednje muzičke škole „Vida Matjan“, Kotor), Matija Molčanov, klavir (učenik Srednje muzičke škole iz Tivta), zatim učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Budvi: Sunčica Babić – klavir, Mila Gavrilović – gitara, Vuk Milojević – gitara, Uroš Rabrenović – gitara, Nemanja Radulović – klavir, Nikša Babović-  flauta i Jelena Divanović – klavir. Pozorišnu  predstavu „Legenda o Mogrenu“ izvešće djeca Javne predškolske ustanove  "Ljubica Jovanović - Maša" iz Budve, a sa njima su predstavu pripremile  vaspitačice Vesna Jovanović i Ivona Perović.

Nakon takmičarskog dijela predviđena je dodjela Zahvalnica za učešće na recitatorskoj smotri i knjiga svim učesnicima, a nakonproglašenja pobjednika, predsjednik žirija će nagrađenima  svih kategorija koji su osvojili prva tri mjesta uručiti nagrade. Ukoliko bude održano Državno takmičenje recitatora, prvonagrađeni učesnici iz prve, druge i treće kategorije takmičara stiču pravo učešća na tom takmičenju.

                                                                                                            

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com