Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > 22. medjunarodni kongres

12.05.2014.

22. medjunarodni kongres

            Direktor Akademije znanja mr Miško Radjenović, direktor Fakulteta za biznis i  turizam prof. dr Rade Ratković, prof.dr  Ivo Županović sa Fakulteta za biznis i turizam  i doktorant na Fakultetu za turizam u Baru i savjetnik na Fakultetu za biznis i turizam  Iva Bulatović,  na poziv Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, učestvovali su na  22. Međunarodnom znanstveno-stručnom  kongresu “Turizam i hotelska industrija 2014″ , koji se održavao od 9 do 11 maja.

             Kongres je otvorio predsjednik Republike Hrvatske  Ivo Josipović , a učesnike skupa pozdravili su i pomoćnik ministra turizma Želimir Kramarić, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić .

            Otvarajući kongres predsjednik Josipović je istakao  važnost  turizma i ugostiteljstva, navodeći kako ostvaruju ozbiljan dio BDP-a. Naglasio je  da turizam zavisi i od mnogih  drugih  sektora,  tako da su sve grane djelovanja u vladi povezane sa  turizmom i ugostiteljstvom.

            Direktor Akademije znanja mr Miško Radjenović održao je predavanje na temu  "EVELOPMENT MODEL OF THE FINE DINING RESTAURANT”, prof. dr Rade Ratković i doktorant  Iva Bulatović  na temu “SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF TOURISM IN THE SKADAR LAKE ZONE”, a prof. dr Ivo Županović  izlagao je na temu  “SPECIFICS OF TOURISM SYSTEM AS A BASIS FOR YIELD MANAGEMENT IMPLEMENTATION”.”

            Prof. dr Ivo Županović, održao je  i gostujuće predavanje na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, na predmetu Turističko planiranje, sa temom "Strateško planiranje i upravljanje turističkim proizvodom Crne Gore".

            Na 22. kongresu, koji se organizuje svake druge godine, na temu trendova u turizmu i hotelskoj industriji,prisustvovalo  je oko 300 učesnika iz 15 zemalja, koji su izložili  64 rada.

22. medjunarodni kongres 22. medjunarodni kongres

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com