Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > Sofija Rađenović “Zvijezda u meni”

18.11.2015.

Sofija Rađenović “Zvijezda u meni”

U  organizaciji Grada teatra Budva, u petak 20.novembra u 18h, u Akademiji znanja,  biće održao književno veče Sofije Rađenović, na kojoj će biti predstavljena njena nova knjiga pod naslovom “Zvijezda u meni”.
Na književnoj večeri učestvuju:

Tode Nikoletić,

Velimir Ralević, Boško Lomović

Moderator:

Svetlana Popović

 

Biografija:

Sofija Rađenović je rođena 10. 07. 2002. godine u Kotoru. Živi u Budvi. Pohađa VIII razred osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša“.Pisanjem poezije bavi se od devete godine. Prvi put je učestvovala na festivalu dječije poezije 2012. godine u Banja Luci („Dječije carstvo“) i tada je osvojila prvo mjesto u mlađoj kategoriji.

2013. i 2014. godine, osvojila je drugo mjesto na istom festivalu. Takođe je 2013. godine učestvovala na festivalu na Palama („Dani Duška Trifunovića“) i osvojila prvo mjesto. Na prestižnom festival ,,Limske večeri dječje poezije” u Priboju osvojila je nagradu za najmaštovitiju pjesmu 2015. godine. Iste godine osvaja Drugu nagradu na ,,Dječjem carstvu” u Banjaluci, i drugu nagradu na festivalu “ Kraljevstvo Bijelih Rada” u Bijelom Polju. Dvije pohvale dobija 2015. godine na festivalima “Šantićevo pero” u Kaluđerici i “Gordana Brajović” u Aleksincu. Bila je i finalista festival „Vaskršnji sabor“ u Mionici.

Sofija Rađenović se pored poezije uspješno bavi sportom, tenisom i karateom (crni pojas 1. dan).

 

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com