Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > Predavanje: Pozitivna psihologija djece, roditelja i trenera u sportu mladih

24.09.2022.

Predavanje: Pozitivna psihologija djece, roditelja i trenera u sportu mladih

"Pozitivna psihologija djece, roditelja i trenera u sportu mladih“ naziv je predavanja koje je juče, pod pokroviteljstvom Akademije znanja,  održao psiholog Nikola Mijušković, a u organizaciji Odbojkaškog kluba Budva.

“Odbojkom u Budvi organizovano se  bavimo već preko četrdeset pet godina. Za to vrijeme uvijek se radilo sa podmlatkom, što je sa druge strane značilo da se nagomilalo prilično veliko iskustvo u radu sa djecom, kada je ovaj sport u pitanju. Međutim, danas se osjeća potreba da se u radu sa mladih odbojkašicama i odbojkašima vodi posebna stručna pažnja i o fizičkom i psihičkom razvoju” - kazao je za naš portal trener OK Djorđe Brajak, i dodao da veliki značaj za razvoj djece i njihov uspješan napredak u sportu imaju, naravno, roditelji i treneri.

Sveobuhvatan pristup razvoju djece u odbojci tako postaje i izvjestan obrazovno-vaspitni proces, koji pomaže ukupnom razvoju ličnosti i omogućuje im ostvarivanje najviših postignuća u odbojci, a takođe, što nije ništa manje značajno, ima veliki uticaj na njihovo sazrijevanje u uspješne odrasle ljude koji će doprinositi razvoju zdravog društva i biti otporni na sve loše uticaje koji vrebaju na tom putu.

Sa tim ciljem, Odbojkaški klub  Budva organizuje rad sa podmlatkom, pri čemu je početak treniranja djece predviđen za osmogodišnjake.

“Klub je veoma ozbiljno pristupio ovom procesu, pa je došlo vrijeme da se posebna pažnja posveti i pozitivnom psihološkom pristupu treniranju i sportu uopšte, prvenstveno djece, a zatim njihovih roditelja i trenera. Zato je odlučeno da se u pomoć pozove struka,   I ozbiljnije radi na ovu temu” – istakao je Brajak.

A o saradnji sa Akademijom znanja,  rekao je:

“Iako klub ima dugogodišnju dobru saradnju sa „Akademijom znanja“, moramo da naglasimo da je uprava ustupanjem sale i pomoći u organizaciji predavanja , dala veliki doprinos svim našim naporima,  i tako, u simboličkoj ravni, u potpunosti opravdala svoj naziv, a mi bi rekli i svrhu.”

 

O predavaču:

Nikola Mijušković je rođen 21.10.1988. u Nikšiću. Osnovnu školu i Gimnaziju  “Stojan Cerović”  je,  kao nosilac diplome “Luča” završio u rodnom gradu, a  2007. godine Filozofski Fakultet, studijski program psihologija.

2011. godine završava Specijalističke studije na tom fakultetu, a godinu kasnije i Master studije na organizacionoj psihologiji na Univerzitetu Donja Gorica.

Svojim magistarskim radom, na temu “Analiza motiva postignuća kod crnogorskih sportista”, započeo je  rad unutar domena sportske psihologije.

Nikola je trenutno zaposlen kao psiholog u besplatnom psihološkom savjetovalištu za mlade u

Nikšiću, kao zamjenik direktora u najvećem fitnes centru u CG - City Fitness-u, a obavlja funkciju sportskog psihologa u Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore. 

2021. godine je izdao prvi psihološki vodič za sportiste, trenere i roditelje, pod nazivom “Milimetar za stotinku”. U prvoj deceniji bavljenja sportskom psihologijom se oprobao u ulozi TED govornika, predavača na brojnim sportskim skupovima, a u privatnoj praksi je imao iskustvo rada sa brojnim mladim i profesionalnim sportistima iz Crne Gore i regiona.

 

Predavanje: Pozitivna psihologija djece, roditelja i trenera u sportu mladih                           Predavanje: Pozitivna psihologija djece, roditelja i trenera u sportu mladih

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com