Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > U Akademiji znanja počela trodnevna radionica o bezbijednosti saobraćaja

1.06.2021.

U Akademiji znanja počela trodnevna radionica o bezbijednosti saobraćaja

„Akademija znanja Budva, kao što i samo ime kaže, podržava i promoviše edukaciju i sve ostalo što doprinosi uspješnoj saradnji i postizanju boljih rezultata, prevashodno kad su u pitanju mladi.”, kazala je otvarajući trodnevnu radionicu V.D.  direktorice Akademije znanja Budva Valentina Bellenger .

Imajući u vidu podatak da su saobraćajne nezgode osmi po redu uzročnik gubitka života, u  kontekstu teme ove radionice -  „Bezbjednost u saobraćaju“, Belllanger je istakla da se upravo obrazovanjem u okviru nastavnih programa, i kroz formiranje novih studijskih programa, podiže nivo svijesti i svjesnosti važnosti bezbjednosti na putevima.

Radionica će trajati tri dana i na njoj će učestvovati partneri kako iz zemalja Balkana, tako i iz Evropske Unije.

“Sigurna sam da će saradnja sa zemljama regiona, članicama Evropske unije, doprinijeti boljem razumijevanju ovog problema i bržem stvaranju uslova za prevenciju negativnih ishoda. Akademija znanja će i ubuduće biti pouzdan partner u realizacij ovakvih i sličnih aktivnosti .“, istakla je Bellenger u svom uvodnom obraćanju poželjevši svim učesnicima radionice prijatan i uspješan rad. 

"Univerzitet Adriatik, Bar- Fakultet za saobraćaj, komunikacije i logistiku, Budva je partner na međunarodnom ERASMUS+ projektu „Unapređenje bezbjednosti saobraćaja u zemljama Zapadnog Balkana kroz inovaciju i razvoj kurikuluma za dodiplomske i master studije“ („Improving the Traffic Safety in the Western Balkan Countries through Curriculum Innovation and Development of Undergraduate and Master Studies”) ( TRAFSAF 598551-EPP-1-2018-1-XK-EPPKA2-CBHE-JP)", saopšteno je ranije sa budvanskog Fakulteta za saobraćaj, komuinikacije i logistiku. 

Kako ističu, specifični ciljevi ovog projekta su, indentifikacija klјučnih problema bezbjednosti saobraćaja u zemlјama Zapadnog Balkana, razvoj i implementacija novih/modernizovanih nastavnih planova i programa iz bezbjednosti saobraćaja za diplomske i master studije u skladu sa Bolonjskim zahtjevima i nacionalnim standardima akreditacije, kao i razvoj edukativnih treninga i materijala za obuku profesionalaca u bezbjednosti saobraćaja.

"U realizaciju Projekta je uključeno 17 partnera iz zemalja ZB i EU. Projekat je u završnoj fazi i dosadašnji rezultati su veoma uspješno ocjenjeni, posebno oni koji definišu kurikulume za diplomske i master studije. U skladu sa modernim definisanjem kurikuluma u funkciji bezbjednosti saobraćaja, Fakultet za saobraćaj, komunikacije i logistiku (FSKL) je modernizovao svoje kurikulume koji se odnose na bezbjednost saobraćaja, pa je ove akademske godine 2021/21, upisao prvih 20 studenata na novi modul Saobraćaj i bezbjednost", zaključuje se u saopštenju. 

U Akademiji znanja počela trodnevna radionica o bezbijednosti saobraćaja

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com