Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > SVEČANA PROMOCIJA DIPLOMIRANIH STUDENATA NA FAKULTETU ZA BIZNIS I TURIZAM BUDVA

1.07.2015.

SVEČANA PROMOCIJA DIPLOMIRANIH STUDENATA NA FAKULTETU ZA BIZNIS I TURIZAM BUDVA

 

Druga po redu svečana promocija diplomiranih studenata održana je danas na Fakultetu za biznis i turizam Budva u velikom amfiteatru „Akademije znanja“. Svečana ceremonija tradicionalno je započela intoniranjem studentske himne “Gaudeamus Igitur” u izvođenju profesorice solo pjevanja, Bojane Kukić.

Uz prisustvo porodice i prijatelja, nastavnog osoblja, turističke privrede i brojnih drugih zvanica diplomu “Bachelor-a menadžmenta u turizmu” primilo je 27 svršenih studenata treće godine, a diplomu “Specijaliste menadžmenta u turizmu” 8 studenata koji su završili četvrtu godinu studija.

Studentima je prvi čestitao Dekan Fakulteta, prof. dr Rade Ratković, koji je istakao da mu je: “Čast i zadovoljstvo da danas uoči prijema pete jubilarne generacije studenata našeg Fakulteta pozdravi 40-ak diplomiranih studenata druge generacije diplomaca na osnovnim i specijalističkim studijama Fakulteta za biznis i turizam Budva.“ Naglasivši da je riječ o zaista vrijednom i obimnom radu koji zaslužuje iskrene čestitke i energičan aplauz, Dekan je naveo da od 80 upisanih akademske 2012/13 godine danas diplomira oko 50%, dok su ostali u procesu finalizacije svojih ispita i završnih radova. U toku svog školovanja diplomci osnovnih akademskih studija su uspješno položili 39 ispita iz oblasti menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu, plus 24 sedmice praktičnog rada u turizmu, a studenti specijalističkih studija još i 7 ispita, uključujući i samostalno urađeni istraživački specijalistički rad. Pored toga, studenti su učestvovali u više istraživačkih projekata Fakulteta, koji su javno promovisani.

Dekan je najavio neke od aktuelnih i budućih projekata Fakulteta koji se odnose na programe cjeloživotnog obrazovanja i internacionalizacije – putem koje će studenti Fakulteta po osnovu potpisanih sporazuma sa partnerskim institucijama steći kvalitetno međunarodno iskustvo.

Na kraju Dekan se obratio partnerima i prijateljima iz turističkog sektora riječima: „Danas vam predstavljamo naših 40 zlatnih diplomaca. Oni u sebi nose znanje, vještine, hospitaliti duh, zdravu ambiciju i želju da im otvorite čarobna vrata fascinantne hospitaliti industrije i turizma, čiji ste vi uspješni i dokazani preduzetnici, menadžeri i promoteri. Vi znate, kao i mi, da je humani kapital, najveći kapital turizma i ugostiteljstva“. Parafrazirajući Petra Kočića i njegovu odu slobodi, Dekan je istakao da je „sve bez dobrih kadrova ništa, a ništa sa dobrim kadrovima postaje sve“ i završio je govor riječima: „Neka su vama i  nama srećni 40 sjajnih diplomaca menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu!“

 

SVEČANA PROMOCIJA DIPLOMIRANIH STUDENATA NA FAKULTETU ZA BIZNIS I TURIZAM BUDVA SVEČANA PROMOCIJA DIPLOMIRANIH STUDENATA NA FAKULTETU ZA BIZNIS I TURIZAM BUDVA SVEČANA PROMOCIJA DIPLOMIRANIH STUDENATA NA FAKULTETU ZA BIZNIS I TURIZAM BUDVA SVEČANA PROMOCIJA DIPLOMIRANIH STUDENATA NA FAKULTETU ZA BIZNIS I TURIZAM BUDVA SVEČANA PROMOCIJA DIPLOMIRANIH STUDENATA NA FAKULTETU ZA BIZNIS I TURIZAM BUDVA SVEČANA PROMOCIJA DIPLOMIRANIH STUDENATA NA FAKULTETU ZA BIZNIS I TURIZAM BUDVA

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com