Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > Radionica za djecu i roditelje po NTC programu

19.04.2017.

Radionica za djecu i roditelje po NTC programu

U petak 21. aprila, u terminu od 18 do 19:30 sati, književnik i koautor NTC Programa Uroš Petrović, održaće u Akademiji znanja radionicu za djecu i roditelje.

NTC PROGRAM

NTC sistem učenja je specijalizovani program za edukaciju djece u vrtićima i školama, roditelja, vaspitača i učitelja, koji usvojeno znanje i vještine mogu da primijene u svakodnevnim aktivnostima u radu sa djecom. Edukacija vaspitača, nastavnika i roditelja vrši se na seminarima, predavanjima i radionicama, gdje se obrađuju teme o razvoju sposobnosti za učenje, o značaju rane stimulacije za motoričke i kognitivne sposobnosti, praktične aktivnosti tokom kojih učesnici ovladavaju NTC tehnikama.

Seminar izvode autor programa Ranko Rajović i koautor Uroš Petrović sa stručnim timom.Ciljevi su razvoj sposobnosti za učenje, rana stimulacija za motoričke i kognitivne sposobnosti, praktične aktivnosti tokom kojih učesnici ovladavaju NTC tehnikama.

NTC program je nastao kao rezultat dugogodišnjih istraživanja u oblasti razvoja kreativnog učenja i razmišljanja. NTC sistem učenja se primjenjuje po gradovima u celoj Srbiji, ali takođe i po držvama u regionu (Makedonija, Crna Gora, BiH, Hrvatska i Slovenija), kao i u 17 država Evrope.

 

Uroš Petrović

Koautor NTC programa za škole. Književnik, autor 12 knjiga iz oblasti književnosti za djecu i mlade za koje je dobio isto toliko nagrada. Dobitnik je Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za doprinos kulturi, kao i nekoliko drugih priznanja i nagrada, između ostalih i nagrade "Zmajevih dečijih igara" 2011. godine za doprinos savremenom izrazu u književnosti za djecu

.Dugogodošnji je predsjednik Mense Srbije i član Borda direktora Mense International. Gostujući je predavač na više fakulteta i drugih obrazovnih ustanova u zemlji i inostranstvu.

Kontakti za Informacije i prijave su:

vrticvinipuu@gmail.com

+382 69 230 920

Radionica za djecu i roditelje po NTC programu

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com