Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > Predavanje: "Integracija Crne Gore u NATO"

25.11.2014.

Predavanje: "Integracija Crne Gore u NATO"

Uprava za kadrove Crne Gore i Komunikacioni tim za NATO Vlade Crne Gore organizovali su danas u Akademiji znanja obuku za službenike u organima lokalne samouprave i predstavnike SO Budva, pod nazivom „Integracija Crne Gore u NATO“, sa ciljem podizanja svijesti zaposlenih u lokalnim samoupravama o NATO integracijama.

Predavač je bio načelnik službe za odnose sa javnošću i protokol u Ministarstvu odbrane doc.dr Mehmedin Tahirović, koji je prisutnima govorio o tome šta je NATO predstavaljao nekad, šta danas, kako funkcioniše, koje su prednosti država uključenjem u NATO i, u konkretnom slučaju, šta Crna Gora dobija uključenjem u NATO.

Tahirović je podsjetio da je Crna Gora na poslednjem Samitu NATO-a u Velsu u septembru ocijenjena kao najbolji kandidat, koji već u toku naredne godine može očekivati poziv.

“Na Samitu je rečeno da bi Crna Gora u tih godinu dana trebalo da poradi na nekim važnim pitanjima, kao što je vladavina prava, reforma sistema odbrane, prilagođavanje obavještajno-bezbjednosnih struktura za rad u NATO strukturama, te u dijelu podrške javnosti za članstvo Crne Gore u NATO“ – kazao je Tahirović.


Predavanje: Predavanje: Predavanje: Predavanje: Predavanje: Predavanje: Predavanje: Predavanje:

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com