Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > Fakultet za bizinis i turizam obilježio Svjetski dan turizma

27.09.2014.

Fakultet za bizinis i turizam obilježio Svjetski dan turizma

U prostorijama amfiteatra Fakulteta za biznis i turizam Budva, u zgradaiAkademije znanja u Budvi, danas je obilježen 27. septembar Svjetski dan turizma.

Svjetski dan turizma obilježava se već više od tri decenije na dan usvajanja Statuta Svjetske turističke organizacije. Datum obilježavanja pada u periodu kada se na sjevernoj hemisferi završava, a na južnoj počinje period visoke sezone – u ovom periodu milioni ljudi misle na turizam, a Svjetska turistička organizacija poziva sve članice i nosioce turizma da proslave ovaj datum.

Ove godine centralna tema proslave je “Tourism & Community Development” (Turizam i razvoj zajednice). Cilj je skrenuti pažnju na razvoj (lokalne) zajednice kao osnov za razvoj održivog turizma. Osnovna ideja je da se uključivanjem zajednice domaćina u proces razvoja turizma njegovi pozitivni ekonomski uticaji mogu dodatno uvećati i multiplikovati.

Zbog toga se Fakultet za biznis i turizam opredijelio da ovogodišnja proslava bude u znaku doprinosa Turističke organizacije Budva razvoju lokalne zajednice. Na gostujućem predavanju koje je organizovano ovim povodom ispred Turističke organizacije Budva prisutnima se obratila Jelena Gluščević. U svom izlaganju ona se osvrnula na brojne funkcije koje Turistička organizacija Budve obavlja u cilju razvoja turizma ali i zajednice, pa i grada Budve uopšte. Širok spektar aktivnosti koje ova institucija obavlja Gluščević je predstavila javnosti u nekoliko ključnih segmenata: promocija turističke destinacije, organizovanje velikog broja događaja, marketing istraživanja, pružanje informacija gostima, posredovanje u turističkoj djelatnosti, edukacija i projekti, čije je funkcije ilustrovala predstavljanjem skorijih aktivnosti TOB-a. Rezimirajući današnje izlaganje, istakla je da se Turistička organizacija Budva nalazi u središtu razvoja lokalne zajednice kao i grada Budve i najavila buduće projekte i događaje.

Prisutnima se obratio i prof. dr Ivo Armenko, profesor i su-osnivač Fakulteta za biznis i turizam, koji je iz svog višedecenijskog menadžerskog rada u turizmu prenio budućim generacijama svoja iskustva i ideje, akcentujući polja na kojima treba zasnivati budući razvoj marketinga turističke destinacije. 

Prof. Armenko napravio je i presjek i komparaciju nekadašnjeg i današnjeg marketinga u turizmu ističući neophodnost razvoja najboljih praksi koji su turističku destinaciju Crna Gora upravo i plasirale među najatraktivnije destinacije svijeta. 

Fakultet za bizinis i turizam obilježio Svjetski dan turizmaFakultet za bizinis i turizam obilježio Svjetski dan turizmaFakultet za bizinis i turizam obilježio Svjetski dan turizmaFakultet za bizinis i turizam obilježio Svjetski dan turizmaFakultet za bizinis i turizam obilježio Svjetski dan turizmaFakultet za bizinis i turizam obilježio Svjetski dan turizma

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

akademijaznanjabd@gmail.com

+382 67 615 050

+382 67 073 457

 

Izvršni direktor

Valentina Dabović

az.valentina.dabovic@gmail.com

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

az.sandra.radulovic@gmail.com

 

Administrator

Branka Radača

az.branka.radaca@gmail.com